Aktivitetsplan

Onsdagspadlinger arrangeres i tidsrommet fra ca 1. april til ca 1. oktober. Turene fra Røra går i skjermet farvann og er spesielt tilrettelagt for nybegynnere. Turene fra Krogshavn (eller andre steder) er mer værutsatt og vil krever mer erfaring.  Oppmøte kl 17:30 slik at du er padleklar kl 18:00, med en kort info fra turleder før vi setter oss i kajakkene.

Nedenfor finner du liste med aktiviteter i klubben. Klikk på en aktivitet for å se detaljer. Ta gjerne kontakt med de enkelte kontaktpersonene for å finne ut mer om turen.

År:
Dato
Aktivitet
Oppmøte
Item ons 19.06.24
Onsdagspadling Nybegynnertur
Bjønnes Brygge

På denne turen padler vi fra Bjønnes brygge (Porsgrunn). Dette er en lavterskel-tur/nybegynnertur, det er ingen krav til mestring av egenredning/ kameratredning. Turen vil være i skjermet farvann. Mål og retning for turen avtales på stedet, sammen med dere som møter opp. Vi tar hensyn til vær og vind, og ferdighetene til gruppa. Ta med litt lett proviant/drikke, hvis vi har lyst til på ei lita pause i løpet av turen. Minst ett tørt skift bør også pakkes med i tilfelle du blir våtere enn planlagt :-) 

Kle deg etter vanntemperaturen, som pr idag (17/6-24) er 14-15 grader. Turen starter med en kort briefing på land kl. 18. Du og kajakken må være klare til å settes på sjøen rett etterpå.

Kontaktperson/turleder: Gry Normann, tlf 90782706, gry.normann@gmail.com

Item lør 29.06.24
Kvinner + kajakk = kos Nybegynnertur
Krogshavn

Spørreundersøkelsen vi nylig gjennomførte blant kvinnene i Ghpk ga oss tilbakemelding om at flere kvinner ønsket å lære litt mer om padleteknikk og redninger, ønsket å bli kjent med flere andre padlere, at det ble arrangert kortere turer og turer på andre dager enn onsdag og at det ble lagt opp til mer kos og skravling.

Vi prøver å imøtekomme dette og inviterer alle klubbens kvinner (og særlig de ferskeste padlerne) til samling med vannlek/bading, litt elementær padleteknikk, noen redningsteknikker, kos med grilling og skravlingi Krogshavn lørdag 29. juni.

Vi samles ved klubbhuset vårt i Krogshavn kl. 12 for å ta en liten «sjekk» på hvor deltagerne er sånn ‘padlemessig’. Deretter sjøsettes kajakkene, og vi fordeler oss på de tilgjengelige kajakkene. Vi bader/leker/spruter vann og prøver etter hvert ut enkle padleteknikker; ut/inn av kajakken, fremdriftstak og svingteknikker. Vi demonstrerer (og trener på, hvis dere vil) åreposeredning og kameratredning.

Når vi er slitne eller kalde, går vi på land, tørker oss og samles rundt grillen for kos og skravling.

Dersom værforholdene ligger til rette for det, og deltagerne ønsker det, tar vi en liten tur ut på fjorden som en avslutning på dagen.

Du må være forberedt på å bli våt, så ta med:

  • Håndkle og tørt skift (gjerne noe varmt)
  • Tøy som vil hjelpe deg å holde varmen i vannet, (tørrdrakt, våtdrakt, ullundertøy eller annet)
  • Har du dykkemaske- eller briller, neseklype og ørepropper – ta det med
  • Egen kajakk, åre, padlevest, spruttrekk, pumpe og årepose om du har

Vi sørger for opptenning av grillen, men du må selv ta med:

  • Drikke og mat du ønsker å spise. 
  • «Påfyll» som nøtter, kjeks eller bananer.
  • Dersom du har en turstol tar du med den også.

Det er gratis å delta for Ghpks medlemmer og det er ingen bindende påmelding. Likevel, for at vi skal få en indikasjon på hvor mange som ønsker å være med, trenger vi at du sender en mail til Gry og sier «Jeg er med lørdag 29. juni». Har du spørsmål kan du også sende en mail til Gry  (klikk på turleder så kommer mailadressen opp). Eller ring 907 82 706.

Dersom det blir et utrivelig vær med regn/torden eller mye vind, avlyses arrangementet. Følg med på Ghpks FB-gruppe for oppdatering.


Item lør 03.08.24 til lør 10.08
Ukestur Overnatting
ikke bestemt

Turen er avlyst fordi klubben ikke har lykkes med å skaffe turleder til dette arrangementet. Vi oppfordrer de som har meldt interesse om å planlegge en tur i privat regi. 

Item ons 14.08.24
Onsdagspadling Nybegynnertur
Omrestranda

Denne onsdagen blir det tur fra Omrestrand til Bramskjæra.  Overfarten kan bli litt bølgete. Er du fersk som padler så følg med på yr.no

Har du spørsmål om turen kan passe for deg, kan du kontakte turleder Are Henriksen på 911 87 593.

Item lør 17.08.24 til søn 18.08
Nybegynnersamling Nybegynnertur
Krogshavn

Denne samlingen er spesielt rettet mot nybegynnere og byr på trening og lek i Krogshavn, hvor det er langgrunt og trygt.

Lørdag formiddag blir det litt introduksjon til kajakkpadling på land, men det meste av tiden tilbringes på eller i vannet. Her får du en innføring i det helt basale som påsetting av spruttrekk, inn og ut av kajakk, framdriftstak (bruk av åra) og ulike svingteknikker. Vi trener på kameratredning og egenredning, så du må kle deg for å havne i vannet  (og ha med tørt tøy til skift).

For medlemmer av Ghpk er arrangementet gratis, og det mulig å låne klubbens kajakker og utstyr. Er du ennå ikke medlem av klubben, koster det 250,- å delta.

Har du et "gammelt" introduksjons- eller grunnkurs i henhold til Padleforbundets våttkortstige er dette en fin anledning til repetisjon. Har du det ikke, er det en anledning til å tyvtrene litt, dersom du ønsker å ta et av disse kursene.

Søndag blir det kajakktur for deltagerne på samlingen. Vind og bølger avgjør om vi går ut fra Krogshavn eller et annet mer skjermet sted.
Har du spørsmål om samlingen kan du ta kontakt med Eli Haugland på tlf 95001566.

Send en e-post til elilihau@gmail.com dersom du ønsker å delta på samlingen.

Item ons 21.08.24
Onsdagspadling Viderekomnetur
Salenbukta

Onsdagpadling for de som ønsker å utvikle seg som padlere. Turen tilpasses deltakere og været.

Item lør 24.08.24
Rull og tull Viderekomnetur
Krogshavn

Bli med på å trene på rulla under kyndig veiledning av vår egen rulleinstruktør Eli Taugbøl. 

Mer info kommer.

Item søn 25.08.24
Rundtur i Bamble-skjærgården Viderekomnetur
Sjøterassen

Vind og bølger avgjør om dette blir en tur som også kan egne seg for relativt ferske padlere.

Du må uansett tåle et par timer i kajakk før du må på land for en pause, og du må beherske kamerat- og egenredning. Mer info om tur kommer etter hvert. 

Har du spørsmål om turen kan passe for deg, kan du kontakte turleder Are Henriksen på 911 87 593.

Item ons 28.08.24
Onsdagspadling på Hullvann Nybegynnertur
Helleveien 500 (v/ Gofjell)

Denne onsdagen padler vi på idylliske Hullvann, v/Gofjell nær Helle. 

Vi er så heldige å ha med oss en kjentmann (eller dame faktisk :-)) på denne turen, som skal ta oss rundt på Hullvann, i vannets mange kriker og kroker. Det er planlagt en rast underveis. Kanskje padler vi til Buåsdalen, der Farmen ble spilt inn for noen år siden? 

Nærmere info kommer, om deltagerkrav osv.

Kontakt turleder Gry Normann på tlf. 90782706 ved spørsmål. 

Turen avlyses ved mye vind, eller fare for lyn/torden...

Item lør 31.08.24 til søn 01.09
Jentetur til Veaholmen Nybegynnertur
Bjønnes Brygge

Vi inviterer til jentetur til Veaholmen. Dette er en lavterskeltur for deg som ønsker og padle sammen med andre under trygge forhold, og å komme i gang med telting.

Damer med erfaring er selvfølgelig mer enn velkomne.

Turen går til Veaholmen på lørdag hvor vi har basecampen. Det kreve ikke mye padleerfaring. Vi tilpasser etter værforholdet, og jeg holder dere oppdatert når turen nærmer seg. Ut fra deltagernes ønsker legger vi opp alt fra padletur, yoga, topptur (feks. Storefjell på Håøya), lek i vannet og ikke minst hyggelig samvær. Motto for helgen er å hygge seg å ha det gøy.

Tilbake på søndag etter ønske, men senest kl 17 på Bjønnes brygge. 

Ta kontakt med turleder Anette om du lurer på noe, tlf. 93 21 32 31. Lenke til påmelding sendes medlemmer på mail når det nærmer seg.

Item ons 04.09.24
Onsdagspadling Nybegynnertur
Røra Badeplass

Onsdagspadling for alle. Turen starter kl 18:00. Regn med tid for sjøsetting og klargjøring av kajakk.

Turen går i skjermet farvann. Vi padler i ca en time, gjør strandhugg, før vi returnerer. Hvor turen går avhenger av vær, vind og deltakernes dagsform, men Løvøya og/eller Sildevika er ofte besøkt. Dette er tur som passer for nybegynnere.

Item søn 08.09.24
Tur med mening alminnelig aktivitet
ikke bestemt

Vi gjør en innsats for å holde skjærgården vår ren - og blir med på strandrydding under "Friluftslivets uke".
6. - 8. september markeres den nasjonale ryddedugnaden "Tur med mening" i samarbeid med Strandryddeuka. Hvilket konkret område vi skal rydde, skal vi avklare over sommeren. 

Vi satser på en søndagstur som vil by på både padling, kos og mening. Mer info kommer etter hvert.

Item ons 11.09.24
Onsdagspadling på Norsjø Viderekomnetur
Løveid brygge

Dette er i utgangspunktet en tur som bør passe for alle. Men dersom det blåser litt nordavind  kan det bygge seg opp krappe bølger på Norsjø og da er dette ikke en tur for de aller ferskeste padlerne. Følg med på yr.no. 

Turen starter kl 18:00. Regn med tid for sjøsetting og klargjøring av kajakk. 

Vi padler i ca en time, gjør strandhugg på Haukenes eller Flørodden før vi returnerer. 


Item fre 13.09.24 til søn 15.09
Lyngør-tur Overnatting
Gjeving

Tur til Lyngør med overnatting på Lyngør fyr fra fredag til søndag. Mer info kommer etter hvert.

Det kreves påmelding for å delta.Item ons 18.09.24
Onsdagspadling Nybegynnertur
Røra Badeplass
Item ons 25.09.24
Onsdagspadling på Kilevannet Nybegynnertur
Kilevannet

Oppmøte ved stranda ved Rennesundvegen 42.  Legg merke til startpunktet. Tidligere enn vanlig pga tidlig mørke. Ta med lykt. Dette er en tur for alle, også de helt ferskeste padlerne.

Har du spørsmål om turen kan du kontakte turleder Are Henriksen på 911 87 593.

Item lør 28.09.24 til søn 29.09
Grunnkurs - Livredning ute Sikkerhetstrening
Krogshavn

Vi planlegger et grunnkurs i livredning ute sammen med Norsjø og Larvik padleklubber.

Dette er et kurs i regi av Norsk Padleforbund. Mer info kommer når endelig datoen er helt sikker. 


Item ons 02.10.24
Klubbkveld - Kulturhistoriske reise fra Nystrand til Langesund Sosial aktivitet
Prestegårdshagene

Tor-Kjetil Gardåsen fortsetter sin kulturhistoriske reise på kysten vår. Denne gang starter han der han slapp sist, nemlig i Nystrand. 

Det er en viss mulighet for at dette klubbmøtet blir flyttet til onsdag etter høstferien, dvs den 16. oktober. Mer info kommer.

Item fre 18.10.24 til søn 20.10
Lavvotur til Veaholmen Overnatting
Bjønnes Brygge

Helgetur til Veaholmen. Passer for alle. Padling i skjermet farvann. Denne helga er det dessuten fullmåne.

Turen går fra Bjønnes brygge.  Avgang fredag kl.17:00.  Retur søndag ca. kl.14:00.

Vi setter opp Lavvoen og fyrer godt. Lavvoen er for sosial samling. Vi sover i våre egne telt.

Meld fra hvis du har lyst til å bli med.

Item lør 23.11.24
Kaldtvannstrening Sikkerhetstrening
Krogshavn

Mer info kommer.

Item ons 11.12.24
Adventspadling på ælva Viderekomnetur
Porsgrunn Gjestebrygga
Pynt kajakken din med lys og juledekorasjoner, og bli med på padling i Porsgrunnsælva. Passer perfekt for alle som ønsker å roe ned før jul, og ha det hyggelig med venner fra GHPK.
Oppmøte, to alternativer:
På Osebakken-stranda, slik at du er padleklar kl. 17.30, og blir med på å padle nedover ælva for å møte dem som setter ut kajakkene ved Jonas B. Gundersen i Porsgrunn sentrum.
De som ønsker å starte ved Jonas B. Gundersen, må være padleklare kl. 18. Bilen kan du parkere langs Skomværgata. Deretter padler vi i samlet flokk opp til Osebakkenstranda hvor vi fyrer bål og koser oss med gløgg og pepperkaker. Det er lov å ta med "medbragt" i form av kaker/snacks til fellesskapet. Du er selvsagt også velkommen selv om du ikke ønsker å padle. Oppmøte er da på Osebakkenstranda kl. 19. 
Du må kle deg for vinterpadling med tørrdrakt, men ut over det må du gjerne ta på deg både julepynt og glitter eller ei nisselue.