Aktivitetsplan

Onsdagspadlinger arrangeres i tidsrommet fra ca 1. april til ca 1. oktober. Turene fra Røra går i skjermet farvann og er spesielt tilrettelagt for nybegynnere. Turene fra Krogshavn (eller andre steder) er mer værutsatt og vil krever mer erfaring.  Oppmøte kl 17:30 slik at du er padleklar kl 18:00, med en kort info fra turleder før vi setter oss i kajakkene.

Nedenfor finner du liste med aktiviteter i klubben. Klikk på en aktivitet for å se detaljer. Ta gjerne kontakt med de enkelte kontaktpersonene for å finne ut mer om turen.

År:
Dato
Aktivitet
Oppmøte
Item fre 31.05.24 til søn 02.06
Arøya-helg Overnatting
Salenbukta

Fjorårets helgetur til Arøya var en så stor suksess at denne privatturen nå er innlemmet i Ghpks turprogram. Overnatting skjer på gamle Arøya-skolen fra fredag til søndag. Vi håper på gode værforhold slik at det blir padling både lørdag og søndag i den flotte skjærgården vår. På fredag padler vi fra oppmøtested til Arøya. Vi legger opp til felles måltid på lørdag, hvor vi dekker langbord, og griller det vi selv har tatt med. Søndag pakker/rydder/vasker vi før padletur og retur til bilene.

Vi møter opp ved Salen (‘gamleveien’ til Langesund) fredag kl 17. NB! Flere muligheter for parkering/start. Vi krysser skipsleia og padler i mer beskytta farvann til Arøya, hvor vi overnatter innendørs på den gamle skolen. Det er tillatt å sove i telt på eiendommen, så det er også mulig. Stedet har kjøkken med komfyr, oppholdsrom til 20+, 1 dusj og utedo. Vi henter vann rett på utsida.

Mat: Mat og drikke til alle måltider medbringes selv

Overnatting: 22 sengeplasser i rom med 2-3 eller flere senger. Det finnes dyner/puter. Ta med sengetøy ev. lakenpose. Man kan sove i telt også.

Lenke til mer info om Arøya-skolen: https://helgeroafergene.no/aroya-skole/

Påmelding kreves, deltagelse etter førstemann-til-mølla-prinsippet. Påmeldingsskjema sendes dere via e-post.

Parkeringsalternativer/oppmøtesteder:


Salenbukta: https://maps.app.goo.gl/YvA1pcup3RnHw4un9

Asvallstranda https://maps.app.goo.gl/H26fvH17nhpGCX6D8

Skager Service AS https://maps.app.goo.gl/P9nFgQxrEguRHmaKA

NB: Parkering på Salen v/Skager Service kr 75,-/døgn. Vi oppfordrer til samkjøring, da det fort kan fylles opp.


Krav til deltager: Tørrdrakt anbefales, vannet er fremdeles kaldt.

Ved varsel om for sterk vind og/eller lyn og torden avlyses turen, ev utsette avreisen til lørdag.

Item ons 05.06.24
Onsdagspadling Farris Nybegynnertur
Kjose (Sandvika)

Denne onsdagen går turen på Farris, fra Sandvika/Nes ved Kjose. Her er det strand og plass til parkering. Turen går i skjermet farvann mellom øyene øst for Kjose.  Vi padler en times tid, gjør standhugg, spiser og skravler, før turen går tilbake til Sandvika. Ta med litt mat og drikke, samt  tørt skift i vanntett sekk.

Vannet i Farris er neppe særlig varmt ennå pga alt smeltevannet som renner gjennom innsjøen, så det er fornuftig å ta på/med våtdrakt/tørrdrakt.

Turledere er Even Elseth og Wenche Fjellheim, mobil 99004528.


Item lør 08.06.24
Svenner-tur Viderekomnetur
Larvik Østbyveien 228

Tradisjonell tur fra Bjønnes i Viksfjorden (Vestfold) til Svenner.

For å bli med på årets Svennertur må du mestre kameratredning og padling i inntil 1m bølger.

Utstyr: Vest, tørrdrakt eller todelt padlebekledning, min. 1 reserveåre og 1 pumpe pr. "kamerat-par", mat for en hel dag, badetøy. Det er ca. 4 km. innaskjærs padling + 4 km. kryssing ut til Svenner. Totalt ca. 1,5 time.

Oppmøte lørdag 10. juni kl. 10:00 ved stranda, Østbyveien 228 ved Bjønnes i Viksfjord. Parkering på et jorde like ved. Ved meldt tordenvær på yr.no avlyses turen.

Spørsmål om turen rettes til turleder Bård Fossdal på e-post bella600br@gmail.com innen  torsdag 6. juni.

Item ons 12.06.24
Onsdagspadling Viderekomnetur
Krogshavn

Onsdagspadling fra Krogshavn. Turen legges opp etter vær og deltakere. Aktiviteten er for de som ønsker å utvikle seg som padlere.

Item fre 14.06.24 til søn 16.06
Færder-tur Overnatting
Fjærholmen

Oppmøte fredag kl 18:00 på Fjærholmen (parkering ved seilforeningen.) 

Rolig padling ut til Jensesundet, ca 5 - 6 km på fredag kveld. 

Lørdag tar vi en tur rundt Bolærne om forholdene ligger til rette for det. På kvelden er det et alternativ å spise på havnerestauranten. Oppgi om du ønsker dette, når du melder deg på, slik at vi kan prøve å få bestilt bord. Du må uansett medbringe mat til alle måltider, også lørdag kveld i tilfelle vi ikke får plass på restauranten. Det er grei tilgang til drikkevann på leirplassen.

Turen tilpasses vær og vind, men er ikke for de ferskeste padlerne. Det er mye hurtiggående båter i dette området som kan forårsake en del hekksjøer. Du må derfor beherske egen- og kameratredning og noe bølger. 

Det kreves påmelding til denne turen. Lenke til påmeldingskjema sendes til alle medlemmer på mail.

Har du spørsmål om turen kan du ta kontakt med turleder Tor Pettersen på 934 98 135.

Item ons 19.06.24
Onsdagspadling Nybegynnertur
Bjønnes Brygge

Turen går i skjermet farvann. Vi padler i ca en time, gjør strandhugg, før vi returnerer. Hvor turen går avhenger av vær, vind og deltakernes dagsform. Dette er en tur som passer for nybegynnere. Kle deg etter vanntemperaturen. Turen starter med en kort briefing på land kl. 18. Kajakkene må være klare til å settes på sjøen rett etterpå.

Item lør 03.08.24 til lør 10.08
Ukestur Overnatting
ikke bestemt

På forsommeren inviteres interesserte medlemmer til et planleggingsmøte, slik at vi sammen kan avgjøre hvor årets langtur skal gå. 

For å være med på denne turen må du være selvhjulpen mht. utstyr, mestre egenredning og kameratredning, og være fortrolig med padling i bølger (opptil 1 m). Vi padler i rolig tempo, 3-5 km/t. og regner med å padle 2-3 mil pr. dag når padleforholdene er gode.

Item ons 14.08.24
Onsdagspadling Nybegynnertur
Omrestranda

Denne onsdagen blir det tur fra Omrestrand til Bramskjæra.  Overfarten kan bli litt bølgete. Er du fersk som padler så følg med på yr.no

Item lør 17.08.24 til søn 18.08
Nybegynnersamling Nybegynnertur
Krogshavn

Denne samlingen er spesielt rettet mot nybegynnere og byr på trening og lek i Krogshavn, hvor det er langgrunt og trygt.

Lørdag formiddag blir det litt introduksjon til kajakkpadling på land, men det meste av tiden tilbringes på eller i vannet. Her får du en innføring i det helt basale som påsetting av spruttrekk, inn og ut av kajakk, framdriftstak (bruk av åra) og ulike svingteknikker. Vi trener på kameratredning og egenredning, så du må kle deg for å havne i vannet  (og ha med tørt tøy til skift).

For medlemmer av Ghpk er arrangemetet gratis, og det mulig å låne klubbens kajakker og utstyr. Er du ennå ikke medlem av klubben, koster det 250,- å delta.

Har du et "gammelt" introduksjons- eller grunnkurs i henhold til Padleforbundets våttkortstige er dette en fin anledning til repetisjon. Har du det ikke, er det en anledning til å tyvtrene litt, dersom du ønsker å ta et av disse kursene.

Søndag blir det kajakktur for deltagerne på samlingen. Vind og bølger avgjør om vi går ut fra Krogshavn eller et annet mer skjermet sted.

Send en e-post til elilihau@gmail.com dersom du ønsker å delta på samlingen.

Item ons 21.08.24
Onsdagspadling Viderekomnetur
Krogshavn

Onsdagpadling for de som ønsker å utvikle seg som padlere. Turen tilpasses deltakere og været.

Item lør 24.08.24
Rull og tull Viderekomnetur
Krogshavn

Bli med på å trene på rulla under kyndig veiledning av vår egen rulleinstruktør Eli Taugbøl. 

Mer info kommer.

Item søn 25.08.24
Rundtur i Bamble-skjærgården Viderekomnetur
ikke bestemt

Vind og bølger avgjør om dette blir en tur som også kan egne seg for relativt ferske padlere.

Du må uansett tåle et par timer i kajakk før du må på land for en pause, og du må beherske kamerat- og egenredning. Mer info om tur og oppmøtested komme etter hvert. 

Item ons 28.08.24
Onsdagspadling Hullvann Nybegynnertur
ikke bestemt

Denne onsdagen padler vi på idylliske Hullvann. Oppmøtested annonseres når det nærmer seg.

Item lør 31.08.24 til søn 01.09
Jentetur til Veaholmen Nybegynnertur
Bjønnes Brygge

Vi inviterer til jentetur til Veaholmen. Dette er en lavterskeltur for deg som ønsker og padle sammen med andre under trygge forhold, og å komme i gang med telting.

Damer med erfaring er selvfølgelig mer enn velkomne.

Turen går til Veaholmen på lørdag hvor vi har basecampen. Det kreve ikke mye padleerfaring. Vi tilpasser etter værforholdet, og jeg holder dere oppdatert når turen nærmer seg. Ut fra deltagernes ønsker legger vi opp alt fra padletur, yoga, topptur (feks. Storefjell på Håøya), lek i vannet og ikke minst hyggelig samvær. Motto for helgen er å hygge seg å ha det gøy.

Tilbake på søndag etter ønske, men senest kl 17 på Bjønnes brygge. 

Ta kontakt med turleder Anette om du lurer på noe. Lenke til påmelding sendes medlemmer på mail når det nærmer seg.

Item ons 04.09.24
Onsdagspadling Nybegynnertur
Røra Badeplass

Onsdagspadling for alle. Turen starter kl 18:00. Regn med tid for sjøsetting og klargjøring av kajakk.

Turen går i skjermet farvann. Vi padler i ca en time, gjør strandhugg, før vi returnerer. Hvor turen går avhenger av vær, vind og deltakernes dagsform, men Løvøya og/eller Sildevika er ofte besøkt. Dette er tur som passer for nybegynnere.

Item ons 11.09.24
Onsdagspadling på Norsjø Viderekomnetur
Løveid brygge

Dette er i utgangspunktet en tur som bør passe for alle. Men dersom det blåser litt nordavind  kan det bygge seg opp krappe bølger på Norsjø og da er dette ikke en tur for de aller ferskeste padlerne. Følg med på yr.no. 

Turen starter kl 18:00. Regn med tid for sjøsetting og klargjøring av kajakk. 

Vi padler i ca en time, gjør strandhugg på Haukenes eller Flørodden før vi returnerer. 


Item fre 13.09.24 til søn 15.09
Lyngør-tur Overnatting
Gjeving

Tur til Lyngør med overnatting på Lyngør fyr fra fredag til søndag. Mer info kommer etter hvert.

Det kreves påmelding for å delta.Item ons 18.09.24
Onsdagspadling Nybegynnertur
Røra Badeplass
Item ons 25.09.24
Onsdagspadling på Kilevannet Nybegynnertur
Kilevannet

Oppmøte ved stranda ved Rennesundvegen 42.  Legg merke til startpunktet. Tidligere enn vanlig pga tidlig mørke. Ta med lykt. Dette er en tur for alle.

Item lør 28.09.24 til søn 29.09
Grunnkurs - Livredning ute Sikkerhetstrening
Krogshavn

Vi planlegger et grunnkurs i livredning ute sammen med Norsjø og Larvik padleklubber.

Dette er et kurs i regi av Norsk Padleforbund. Mer info kommer når endelig datoen er helt sikker. 


Item ons 02.10.24
Klubbkveld - Kulturhistoriske reise fra Nystrand til Langesund Sosial aktivitet
Prestegårdshagene

Tor-Kjetil Gardåsen fortsetter sin kulturhistoriske reise på kysten vår. Denne gang starter han der han slapp sist, nemlig i Nystrand. 

Det er en viss mulighet for at dette klubbmøtet blir flyttet til onsdag etter høstferien, dvs den 16. oktober. Mer info kommer.

Item fre 18.10.24 til søn 20.10
Lavvotur til Veaholmen Overnatting
Bjønnes Brygge

Helgetur til Veaholmen. Passer for alle. Padling i skjermet farvann. Denne helga er det dessuten fullmåne.

Turen går fra Bjønnes brygge.  Avgang fredag kl.17:00.  Retur søndag ca. kl.14:00.

Vi setter opp Lavvoen og fyrer godt. Lavvoen er for sosial samling. Vi sover i våre egne telt.

Meld fra hvis du har lyst til å bli med.

Item lør 23.11.24
Kaldtvannstrening Sikkerhetstrening
Krogshavn

Mer info kommer.

Item ons 11.12.24
Adventspadling på ælva Viderekomnetur
Porsgrunn Gjestebrygga
Pynt kajakken din med lys og juledekorasjoner, og bli med på padling i Porsgrunnsælva. Passer perfekt for alle som ønsker å roe ned før jul, og ha det hyggelig med venner fra GHPK.
Oppmøte, to alternativer:
På Osebakken-stranda, slik at du er padleklar kl. 17.30, og blir med på å padle nedover ælva for å møte dem som setter ut kajakkene ved Jonas B. Gundersen i Porsgrunn sentrum.
De som ønsker å starte ved Jonas B. Gundersen, må være padleklare kl. 18. Bilen kan du parkere langs Skomværgata. Deretter padler vi i samlet flokk opp til Osebakkenstranda hvor vi fyrer bål og koser oss med gløgg og pepperkaker. Det er lov å ta med "medbragt" i form av kaker/snacks til fellesskapet. Du er selvsagt også velkommen selv om du ikke ønsker å padle. Oppmøte er da på Osebakkenstranda kl. 19. 
Du må kle deg for vinterpadling med tørrdrakt, men ut over det må du gjerne ta på deg både julepynt og glitter eller ei nisselue.