Aktivitetsplan

Onsdagspadlinger arrangeres i tidsrommet fra ca 1. april til ca 1. oktober. Turene fra Røra går i skjermet farvann og er spesielt tilrettelagt for nybegynnere. Turene fra Krogshavn (eller andre steder) er mer værutsatt og vil krever mer erfaring.  Oppmøte kl 17:30 slik at du er på vannet kl 18:00.

Nedenfor finner du liste med aktiviteter i klubben. Klikk på en aktivitet for å se detaljer. Ta gjerne kontakt med de enkelte kontaktpersonene for å finne ut mer om turen.

År:
Dato
Aktivitet
Oppmøte
Item ons 24.04.24
Onsdagspadling på Bamblekysten Viderekomnetur
Sjøterassen

Vi starter fra Sjøterrassen ved Hafsund og tar en rundtur i den flotte Bambleskjærgården. Turen tilpasses deltakerne og været, men denne turen er ikke for deg som er helt fersk padler, siden vi må regne med litt bølger på denne turen.

Turen starter med en kort briefing på land kl. 18. Kajakkene må være klare til å settes på sjøen rett etterpå. Turleder Fredrik Paulsen kommer padlene til Sjøterrassen, så om dere ikke ser ham på p-plassen, finner dere ham nede på sletta ved sjøen.

Det er fortsatt kaldt i sjøen - så tørrdrakt og øvrig vinterbekledning må brukes.

Husk å Vippse kr. 50,- til Sjøterrassen Bamble #607041 for parkering.

Item søn 28.04.24
Hvitveistur til Jomfruland Viderekomnetur
Valle

Tradisjonsturtur til Jomfruland for å møte våren ute i skjærgården og oppleve hvitveisteppene på øya.

Vi går ut fra Valle. Kjør 500 meter forbi Valle småbåthavn. Her er det en strand for grei utsetting på venstre side av veien, betalingsparkering via vipps på høyre side.

Oppmøte og padleklar kl. 10.00. Det blir en kort brifing på land før vi går ut på vannet.

På Jomfruland blir det matpause. Vi går innover øya et par timers tid før vi setter nesen hjemover sen ettermiddag.

 Det er flere i klubben som tenker å overnatte på Stråholmen fra lørdag til søndag. Disse padler fra Stråholmen til Jomfruland for å bli med på gåturen. Overnattingsturen er uformell og ikke i klubbens regi.

På denne turen må du kunne kameratredning og egenredning. Det er kaldt i vannet så det er fortsatt tørrdrakt som gjelder. Du må regne med at det kan bli litt bølger underveis på denne turen. Det kreves påmelding til denne turen. Lenke til påmeldingsskjema sendes alle medlemmer på mail.

Lurer du på noe? Ta kontakt med turleder Thor Myhr, tlf. 97161220.


Item ons 01.05.24
Dagstur Viderekomnetur
Omrestranda

Vi benytter anledningen til en lengre tur denne onsdagen. For å bli med på denne turen må du mestre kameratredning og padling i inntil 1 m bølger.

Utstyr: Vest, tørrdrakt eller todelt padlebekledning, min. 1 reserveåre og 1 pumpe pr. "kamerat-par", mat for en hel dag. Turen går sannsynligvis mot området ved Rakke, men kan bli justert hvis mye vind og sjø.

Oppmøte kl. 10:00 på Omrestranda, Nevlunghavn. Parkering på kyststiens P-plass like ved. Ved meldt tordenvær på yr.no avlyses turen. 

Vil du være med på denne turen må du melde deg på innen 29. april på via lenke som sendes alle medlemmer på mail om ikke lenge.

Spørsmål om turen kan rettes til turleder Bård Fossdal på epost bella600br@gmail.com
Item ons 08.05.24
Onsdagspadling Nybegynnertur
Røra Badeplass

Turen går i skjermet farvann. Vi padler i ca en time, gjør strandhugg, før vi returnerer. Hvor turen går avhenger av vær, vind og deltakernes dagsform, men Sildevika er ofte besøkt. Dette er en tur som passer for nybegynnere. Kle deg etter vanntemperaturen.

Turen går fra Røra badeplass kl 18:00, dvs du bør være klar på vannet før dette.  Retur ca kl 21:00.

Item tor 09.05.24 til søn 12.05
Langhelg på Koster Overnatting
Bofors camping

Årets Koster-tur starter Kristi himmelfartsdag - og strekker seg over fire dager. 

Vi møtes på Bofors camping, sør for Strømstad. Nøyaktig tidspunkt avtales når det nærmer seg turhelgen.

Vi går over  Kosterfjorden og ned til St Brattskär, har en liten stopp der før vi går til leirplassen som blir på St Tjälleskär. Turen er på ca 10 km. Syd på øya er det en stor plass og det er toalettmuligheter på øya selv om vi må gå drøye 300 m. Vi tar dagsturer ut fra camp, satser på og få med  alt syd og nord i området.Dagsturene blir på ca 20 km, det er også muligheter for å gå fottur på Syd- og Nord-Koster.

Både krysning av Kosterfjorden og området rundt krever at det ikke er for mye vind. Vi må ha med mat og vann og utstyret som trengs for hele turen. Deltakerne må kle seg etter forhold, fortsatt kjølig i vannet. Egenredning og kameratredning skal vi kunne.

Dette er ingen lavterskeltur, men vi tilpasser turen slik at det skal være trygt for padlere med noe erfaring. Vil du være med må, du melde deg på i forkant. Lenke til påmeldingsskjema sendes alle medlemmer på mail i god tid.

Skulle det vise seg at været ikke er forsvarlig for å dra ut til Koster, men fortsatt mulig å padle, vil det det bli alternativ tur på Bohuslen-kysten som er mye mer skjermet og hvor det er rikelig med teltplasser. Et fantastisk sted som er skjermet og egner seg for dagsturer. jeg kommer tilbake med mer detaljer hvis det blir et alternativ.


Mvh Reidar, mobil 91518160

Item ons 15.05.24
Onsdagspadling Viderekomnetur
Krogshavn

Onsdagspadling fra Krogshavn. Turen legges opp etter vær og deltakere. Aktiviteten er for de som ønsker å utvikle seg som padlere.

Item ons 22.05.24
Onsdagspadling Nybegynnertur
Røra Badeplass

Turen går i skjermet farvann. Vi padler i ca en time, gjør strandhugg, før vi returnerer. Hvor turen går avhenger av vær, vind og deltakernes dagsform, men Sildevika er ofte besøkt. Dette er en tur som passer for nybegynnere. Kle deg etter vanntemperaturen.

Turen går fra Røra badeplass kl 18:00.dvs du bør være på vannet kl 17:45.  Retur ca kl 21:0

Item fre 31.05.24 til søn 02.06
Arøya-helg Overnatting
ikke bestemt

Fjorårets helgetur til Arøya var en så stor suksess at denne privatturen nå er innlemmet i Ghpks turprogram. Detaljer kommer etterhvert. Påmelding kreves.

Item ons 05.06.24
Onsdagspadling Farris Nybegynnertur
Kjose (Sandvika)

Denne onsdagen går turen på Farris, enten fra Kjose eller Stranda i Oklungen. Mer info kommer etter hvert.

Item lør 08.06.24
Svenner-tur Viderekomnetur
Larvik Østbyveien 228

Tradisjonell tur fra Bjønnes i Viksfjorden (Vestfold) til Svenner.

For å bli med på årets Svennertur må du mestre kameratredning og padling i inntil 1m bølger.

Utstyr: Vest, tørrdrakt eller todelt padlebekledning, min. 1 reserveåre og 1 pumpe pr. "kamerat-par", mat for en hel dag, badetøy. Det er ca. 4 km. innaskjærs padling + 4 km. kryssing ut til Svenner. Totalt ca. 1,5 time.

Oppmøte lørdag 10. juni kl. 10:00 ved stranda, Østbyveien 228 ved Bjønnes i Viksfjord. Parkering på et jorde like ved. Ved meldt tordenvær på yr.no avlyses turen.

Spørsmål om turen rettes til turleder Bård Fossdal på e-post bella600br@gmail.com 

Item ons 12.06.24
Onsdagspadling Viderekomnetur
Krogshavn

Onsdagspadling fra Krogshavn. Turen legges opp etter vær og deltakere. Aktiviteten er for de som ønsker å utvikle seg som padlere.

Item fre 14.06.24 til søn 16.06
Færder-tur Overnatting
Fjærholmen

Oppmøte fredag kl 18:00 på Fjærholmen (Parkering ved seilforeningen.) Rolig padling til Jensesundet. Turen tilpasses vær og vind.  Lørdag kveld regner vi med å spise på havnerestauranten. Mer info kommer etter hvert.

Det kreves påmelding til denne turen. Lenke til påmeldingskjema sendes til medlemmer på mail.

Item ons 19.06.24
Onsdagspadling Nybegynnertur
Bjønnes Brygge

Turen går i skjermet farvann. Vi padler i ca en time, gjør strandhugg, før vi returnerer. Hvor turen går avhenger av vær, vind og deltakernes dagsform. Dette er en tur som passer for nybegynnere. Kle deg etter vanntemperaturen. Turen starter kl. 18, så du må være klar på vannet før dette. 

Item lør 03.08.24 til lør 10.08
Ukestur Overnatting
ikke bestemt

På forsommeren inviteres interesserte medlemmer til et planleggingsmøte, slik at vi sammen kan avgjøre hvor årets langtur skal gå. 

For å være med på denne turen må du være selvhjulpen mht. utstyr, mestre egenredning og kameratredning, og være fortrolig med padling i bølger (opptil 1 m). Vi padler i rolig tempo, 3-5 km/t. og regner med å padle 2-3 mil pr. dag når padleforholdene er gode.

Item ons 14.08.24
Onsdagspadling Nybegynnertur
Omrestranda

Denne onsdagen blir det tur fra Omrestrand til Bramskjæra.  Overfarten kan bli litt bølgete. Er du fersk som padler så følg med på yr.no

Item lør 17.08.24 til søn 18.08
Nybegynnersamling Nybegynnertur
Krogshavn

Denne samlingen er spesielt rettet mot nybegynnere og byr på trening og lek i Krogshavn, hvor det er langgrunt og trygt.

Lørdag formiddag blir det litt introduksjon til kajakkpadling på land, men det meste av tiden tilbringes på eller i vannet. Her får du en innføring i det helt basale som påsetting av spruttrekk, inn og ut av kajakk, framdriftstak (bruk av åra) og ulike svingteknikker. Vi trener på kameratredning og egenredning, så du må kle deg for å havne i vannet  (og ha med tørt tøy til skift).

For medlemmer av Ghpk er arrangemetet gratis, og det mulig å låne klubbens kajakker og utstyr. Er du ennå ikke medlem av klubben, koster det 250,- å delta.

Har du et "gammelt" introduksjons- eller grunnkurs i henhold til Padleforbundets våttkortstige er dette en fin anledning til repetisjon. Har du det ikke, er det en anledning til å tyvtrene litt, dersom du ønsker å ta et av disse kursene.

Søndag blir det kajakktur for deltagerne på samlingen. Vind og bølger avgjør om vi går ut fra Krogshavn eller et annet mer skjermet sted.

Send en e-post til elilihau@gmail.com dersom du ønsker å delta på samlingen.

Item ons 21.08.24
Onsdagspadling Viderekomnetur
Krogshavn

Onsdagpadling for de som ønsker å utvikle seg som padlere. Turen tilpasses deltakere og været.

Item lør 24.08.24
Rull og tull Viderekomnetur
Krogshavn

Bli med på å trene på rulla under kyndig veiledning av vår egen rulleinstruktør Eli Taugbøl. 

Mer info kommer.

Item søn 25.08.24
Rundtur i Bamble-skjærgården Viderekomnetur
ikke bestemt

Vind og bølger avgjør om dette blir en tur som også kan egne seg for relativt ferske padlere.

Du må uansett tåle et par timer i kajakk før du må på land for en pause, og du må beherske kamerat- og egenredning. Mer info om tur og oppmøtested komme etter hvert. 

Item ons 28.08.24
Onsdagspadling Hullvann Nybegynnertur
ikke bestemt

Denne onsdagen padler vi på idylliske Hullvann. Oppmøtested annonseres når det nærmer seg.

Item lør 31.08.24 til søn 01.09
Jentetur til Veaholmen Nybegynnertur
Bjønnes Brygge

Vi inviterer til jentetur til Veaholmen. Dette er en lavterskeltur for deg som ønsker og padle sammen med andre under trygge forhold, og å komme i gang med telting.

Damer med erfaring er selvfølgelig mer enn velkomne.

Turen går til Veaholmen på lørdag hvor vi har basecampen. Det kreve ikke mye padleerfaring. Vi tilpasser etter værforholdet, og jeg holder dere oppdatert når turen nærmer seg. Ut fra deltagernes ønsker legger vi opp alt fra padletur, yoga, topptur (feks. Storefjell på Håøya), lek i vannet og ikke minst hyggelig samvær. Motto for helgen er å hygge seg å ha det gøy.

Tilbake på søndag etter ønske, men senest kl 17 på Bjønnes brygge. 

Ta kontakt med turleder Anette om du lurer på noe. Lenke til påmelding sendes medlemmer på mail når det nærmer seg.

Item ons 04.09.24
Onsdagspadling Nybegynnertur
Røra Badeplass

Onsdagspadling for alle. Turen starter kl 18:00. Regn med tid for sjøsetting og klargjøring av kajakk.

Turen går i skjermet farvann. Vi padler i ca en time, gjør strandhugg, før vi returnerer. Hvor turen går avhenger av vær, vind og deltakernes dagsform, men Løvøya og/eller Sildevika er ofte besøkt. Dette er tur som passer for nybegynnere.

Item ons 11.09.24
Onsdagspadling på Norsjø Viderekomnetur
Løveid brygge

Dette er i utgangspunktet en tur som bør passe for alle. Men dersom det blåser litt nordavind  kan det bygge seg opp krappe bølger på Norsjø og da er dette ikke en tur for de aller ferskeste padlerne. Følg med på yr.no. 

Turen starter kl 18:00. Regn med tid for sjøsetting og klargjøring av kajakk. 

Vi padler i ca en time, gjør strandhugg på Haukenes eller Flørodden før vi returnerer. 


Item fre 13.09.24 til søn 15.09
Lyngør-tur Overnatting
Gjeving

Tur til Lyngør med overnatting på Lyngør fyr fra fredag til søndag. Mer info kommer etter hvert.

Det kreves påmelding for å delta.Item ons 18.09.24
Onsdagspadling Nybegynnertur
Røra Badeplass
Item ons 25.09.24
Onsdagspadling på Kilevannet Nybegynnertur
Kilevannet

Oppmøte ved stranda ved Rennesundvegen 42.  Legg merke til startpunktet. Tidligere enn vanlig pga tidlig mørke. Ta med lykt. Dette er en tur for alle.

Item lør 28.09.24 til søn 29.09
Grunnkurs - Livredning ute Sikkerhetstrening
Krogshavn

Vi planlegger et grunnkurs i livredning ute sammen med Norsjø og Larvik padleklubber.

Dette er et kurs i regi av Norsk Padleforbund. Mer info kommer når endelig datoen er helt sikker. 


Item ons 02.10.24
Klubbkveld - Kulturhistoriske reise fra Nystrand til Langesund Sosial aktivitet
Prestegårdshagene

Tor-Kjetil Gardåsen fortsetter sin kulturhistoriske reise på kysten vår. Denne gang starter han der han slapp sist, nemlig i Nystrand. 

Det er en viss mulighet for at dette klubbmøtet blir flyttet til onsdag etter høstferien, dvs den 16. oktober. Mer info kommer.

Item fre 18.10.24 til søn 20.10
Lavvotur til Veaholmen Overnatting
Bjønnes Brygge

Helgetur til Veaholmen. Passer for alle. Padling i skjermet farvann. Denne helga er det dessuten fullmåne.

Turen går fra Bjønnes brygge.  Avgang fredag kl.17:00.  Retur søndag ca. kl.14:00.

Vi setter opp Lavvoen og fyrer godt. Lavvoen er for sosial samling. Vi sover i våre egne telt.

Meld fra hvis du har lyst til å bli med.

Item lør 23.11.24
Kaldtvannstrening Sikkerhetstrening
Krogshavn

Mer info kommer.

Item ons 11.12.24
Adventspadling på ælva Viderekomnetur
Porsgrunn Gjestebrygga
Pynt kajakken din med lys og juledekorasjoner, og bli med på padling i Porsgrunnsælva. Passer perfekt for alle som ønsker å roe ned før jul, og ha det hyggelig med venner fra GHPK.
Oppmøte, to alternativer:
På Osebakken-stranda, slik at du er padleklar kl. 17.30, og blir med på å padle nedover ælva for å møte dem som setter ut kajakkene ved Jonas B. Gundersen i Porsgrunn sentrum.
De som ønsker å starte ved Jonas B. Gundersen, må være padleklare kl. 18. Bilen kan du parkere langs Skomværgata. Deretter padler vi i samlet flokk opp til Osebakkenstranda hvor vi fyrer bål og koser oss med gløgg og pepperkaker. Det er lov å ta med "medbragt" i form av kaker/snacks til fellesskapet. Du er selvsagt også velkommen selv om du ikke ønsker å padle. Oppmøte er da på Osebakkenstranda kl. 19. 
Du må kle deg for vinterpadling med tørrdrakt, men ut over det må du gjerne ta på deg både julepynt og glitter eller ei nisselue.